ASSALAMUALAIKUM... AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM...

Monday 22 December 2014

Kek Lapis Cheese Crackers - (cheesekut)


Lapis cheese cracker kegemaran ramai ni sgt simple dan mudah, blh dibuat oleh sesiapa saja..hehe...jom cuba..

BHN:
1 tin rendah susu pekat manis -blh krgkn klu tak suke manis
1 kotak susu segar -utk celup biskut
250 gram Tatura cream cheese -suhu bilik
3 bungkus biskut saltcheese -klu tkda blh digantikn dgn biskut deluxe crackers (hup seng)

CARA:
Putar susu manis dan creamcheese hingga sebati. Sediakn loyang, lapis dgn aliminium foil, celup biskut kedlm susu segar dan susun kedlm loyang, sudukkan adunan creamcheese dan letak diatas biskut yg disusun tadi dan ratakn, ulang proses ini sehingga selesai. Masukkan adunan ini kedlm peti sejuk dan biarkn selama 24 jam baru blh dikeluarkn dan potong...selamat mencuba.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...